O planowanym przejściu zakładu pracy lub jego części obecny pracodawca oraz pracodawca przejmujący obowiązani są powiadomić swoich pracowników. W jaki sposób i kiedy należy przedstawić tę informację? Jaką powinna mieć treść?
Jeżeli u danego pracodawcy nie działają zakładowe organizacje związkowe, powinien on przedstawić informację o planowanym przejściu każdemu z pracowników, również tym niepodlegającym przejściu (art. 231 par. 3 k.p.). Jeśli zaś u pracodawcy działają organizacje związkowe, powinien o planowanym przejściu poinformować każdą z nich (art. 261 ustawy o związkach zawodowych).
Autopromocja
Pozostało 62% treści
Ten artykuł przeczytasz tylko z aktywną subskrypcją Premium.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Pozostało 62% treści
Ten artykuł przeczytasz tylko z aktywną subskrypcją Premium.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Źródło: Dziennik Gazeta Prawna
©℗
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję.