Dziennik Gazeta Prawana logo

Jak udzielać zamówień publicznych na usługi dotyczące badań naukowych

Mirella Lechna, radca prawny, wspólnik w kancelarii Wardyński i Wspólnicy
Mirella Lechna, radca prawny, wspólnik w kancelarii Wardyński i Wspólnicy Fot. Arch.DGP
29 lipca 2010

Czy w przypadku udzielania zamówień publicznych na usługi w zakresie badań naukowych, prac rozwojowych oraz świadczenia usług badawczych trzeba stosować ustawę – Prawo zamówień publicznych?

W wyniku nowelizacji z 2 grudnia 2009 r. ustawy – Prawo zamówień publicznych przepis zawarty w jej art. 4 pkt 3 lit. e) otrzymał nowe brzmienie. Od 29 stycznia 2010 r., nie stosuje się ustawy – Prawo zamówień publicznych do tych zamówień, których przedmiotem są usługi w zakresie badań naukowych i prac rozwojowych oraz świadczenie usług badawczych, które nie są w całości opłacane przez zamawiającego lub których rezultaty nie stanowią wyłącznie jego własności.

Pozostało 29% treści
Ten artykuł przeczytasz tylko z aktywną subskrypcją Premium.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące


Możesz anulować w dowolnym momencie.
Źródło: Dziennik Gazeta Prawna
Autopromocja
381536mega.png
381439mega.png
381557mega.png
©℗

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone.

Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję.