W jakim momencie osoby wykonujące czynności przetargowe powinny złożyć oświadczenie w sprawie wyłączenia ich z postępowania?
Osoby wykonujące czynności związane z przetargiem muszą gwarantować bezstronność i obiektywizm. Obowiązkowemu włączeniu podlegają jednak tylko osoby wykonujące czynności w postępowaniu (a więc nie osoby wykonujące czynności przygotowawcze). Z art. 17 ust. 1 prawa zamówień publicznych wynika, że chodzi o te osoby, wobec których zachodzą okoliczności wynikające, a więc takie, które:
Autopromocja
Pozostało 89% treści
Ten artykuł przeczytasz tylko z aktywną subskrypcją Premium.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Pozostało 89% treści
Ten artykuł przeczytasz tylko z aktywną subskrypcją Premium.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Źródło: Dziennik Gazeta Prawna
©℗
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję.
