Rada pracowników działająca w firmie korzysta z pomocy specjalistów. Pracodawca obawia się, że mają oni wgląd we wszystkie udostępniane radzie informacje. Część z nich ma charakter poufny. Jak pracodawca może się zabezpieczyć przed ich upublicznieniem?
Zgodnie z art. 15 ustawy z 7 kwietnia 2006 r. o informowaniu pracowników i przeprowadzaniu z nimi konsultacji przy wykonywaniu zadań rada pracowników może korzystać z pomocy osób posiadających specjalistyczną wiedzę. W doktrynie przyjmuje się, że przez specjalistyczną wiedzę należy rozumieć znajomość materii będącej przedmiotem informowania lub konsultacji.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję.