Dziennik Gazeta Prawana logo

Czy włodarz może przenieść wydatki między działami klasyfikacji budżetowej?

Czy regulacje tarczy antykryzysowej na to pozwolą? Czy nie podważy tego regionalna izba obrachunkowa?
pieniądze, złoty 2ShutterStock
19 kwietnia 2020

Co do zasady po stronie organu wykonawczego brak jest kompetencji do dokonywania zmian (przeniesień) wydatków między działami klasyfikacji budżetowej. Jednak wyjątek od tego wprowadza specustawa o COVID-19 w art. 15zn pkt 1 i 2.

Pozostało 91% treści
Ten artykuł przeczytasz tylko z aktywną subskrypcją Premium.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące


Możesz anulować w dowolnym momencie.
Źródło: Dziennik Gazeta Prawna
Autopromocja
381536mega.png
381439mega.png
381557mega.png
©℗

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone.

Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję.