Czy tworzyć odrębne rachunki na środki z funduszu pomocy? O co urzędnicy pytają na forach

paragraf, prawo
<p>Paragraf</p>ShutterStock
20 kwietnia 2022

Gmina otrzymała dwa pisma od wojewody, tj. jedno w sprawie przekazywania nam pieniędzy na świadczenie jednorazowe 300 zł dla uchodźców, a drugie dotyczyło pieniędzy, które mamy wypłacić mieszkańcom za przyjęcie uchodźców (40 zł). Powstała wątpliwość, czy w tej sytuacji tworzyć dwa wyodrębnione rachunki, czy jeden wspólny? Ze specustawy to nie wynika.

Z punktu widzenia podanego zapytania kluczowe zapisy zostały zawarte w ust. 14 i ust. 15 art. 14 specustawy. Z ich treści wynika – odpowiednio:

Pozostało 99% treści
Ten artykuł przeczytasz tylko z aktywną subskrypcją Premium.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące


Możesz anulować w dowolnym momencie.
Źródło: Dziennik Gazeta Prawna
Autopromocja
381536mega.png
381439mega.png
381557mega.png
©℗

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone.

Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję.