Na emeryturę odszedł inspektor w referacie podatków i opłat lokalnych. Zatrudniony był na pół etatu. Zamierzamy na ten wymiar zatrudnić inną osobę. Czy w informacji o rozpisaniu konkursu należy wskazać czas pracy pracownika?
Wymiar czasu pracy nie jest obowiązkowym elementem ogłoszenia o naborze. Niemniej jednak nie ma przeszkód, aby taka informacja w ogłoszeniu została podana. Ta wiadomość może być istotna dla kandydata, gdyż wymiar etatu może decydować o tym, czy weźmie udział w rekrutacji. Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 ustawy o pracownikach samorządowych (dalej: u.p.s.) ogłoszenie o wolnym stanowisku urzędniczym, w tym kierowniczym stanowisku urzędniczym, oraz o naborze kandydatów na to stanowisko umieszcza się w Biuletynie Informacji Publicznej oraz na tablicy informacyjnej w jednostce, w której jest prowadzony nabór. W treści ogłoszenia o naborze powinny zostać zawarte informacje takie jak:
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję.
!["Ludzie uciekali jak fala tsunami". Dramatyczna relacja świadka strzelaniny w Krakowie [ROZMOWA]](https://infor-web-static.incdn.pl/dgpstatic/upload/b3dza2ltLXJ5bmt1LTM5MzExMTM0LmpwZyIsInciOjE0MDB9-c15a75d7.webp)