Dziennik Gazeta Prawana logo

"Mąż i żona odrębnie rozliczają przychody ze zbycia nieruchomości"

Magdalena Kobos, Ministerstwo Finansów
Magdalena Kobos, Ministerstwo FinansówDGP
20 września 2010

Podatnicy, którzy w latach 2007 – 2008 nabyli nieruchomość i teraz chcą ją sprzedać, mogą skorzystać z ulgi meldunkowej. Jakie warunki muszą spełnić?

Zgodnie z art. 21 ust. 1 pkt 126 ustawy o PIT w brzmieniu obowiązującym do 31 grudnia 2008 r., wolne od podatku są przychody uzyskane z odpłatnego zbycia:

Pozostało 88% treści
Ten artykuł przeczytasz tylko z aktywną subskrypcją Premium.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące


Możesz anulować w dowolnym momencie.
Źródło: Dziennik Gazeta Prawna
Autopromocja
381536mega.png
381439mega.png
381557mega.png
©℗

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone.

Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję.