Dziennik Gazeta Prawana logo

Czy Telekomunikacja Polska to spółka strategiczna

24 września 2007

Czy rozporządzenie Rady Ministrów zaliczające Telekomunikację Polską do spółek o istotnym znaczeniu dla porządku i bezpieczeństwa publicznego jest zgodne z ustawą o szczególnych uprawnieniach Skarbu Państwa?

W sierpnia rząd przyjął rozporządzenie w sprawie listy spółek o istotnym znaczeniu dla porządku publicznego lub bezpieczeństwa publicznego. Rozporządzenie stanowi wykonanie delegacji ustawowej w art. 8 ust. 2 ustawy z 3 czerwca 2005 r. o szczególnych uprawnieniach Skarbu Państwa oraz ich wykonywaniu w spółkach kapitałowych o istotnym znaczeniu dla porządku publicznego lub bezpieczeństwa publicznego (Dz.U. nr 132, poz. 1108 ze zm.).

Pozostało 75% treści
Ten artykuł przeczytasz tylko z aktywną subskrypcją Premium.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące


Możesz anulować w dowolnym momencie.
Źródło: GP
Autopromocja
381536mega.png
381439mega.png
381557mega.png
©℗

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone.

Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję.