FoddWell – nowy, stary gracz na rynku zdrowej żywności

– FoddWell to jest spółka, a właściwie nowa nazwa dla spółki Bakalland, więc historia firmy jest dłuższa niż kilka tygodni. Spółka powstała 1991 roku, a po połączeniu z firmą Purella będziemy zmieniać nazwę korporacyjną na FoodWell. Idea jest dość prosta. Po pierwsze, w naszej firmie nie tylko bakalie się liczą. Mamy także w portfelu poza marką Bakalland takie marki jak: Purella, Delecta, Anatol i markę BeRAW. Naturalnym krokiem od strony korporacji była zmiana nazwy i szersze spojrzenie na naszą strategię produktów roślinnych w Polsce i Europie – mówi Marian Owerko.

Reklama

– Żywność, FMCG nazywany jest biznesem konserwatywnym. W czasach kryzysu nie traci, a w czasach prosperity nie są to nowoczesne technologie, które bardzo zyskują. To jest bardzo zachowawczy biznes – dodaje Marian Owerko.

Zapraszamy do wysłuchania najnowszego odcinka "DGPtalk: Obiektywnie o biznesie".

Pobierz aplikację upday z Google Play lub App Store!

Marian Owerko – Prezes Zarządu FoodWell, polski ekonomista i przedsiębiorca. Odznaczony Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski za wybitne zasługi dla rozwoju gospodarki i polskiej przedsiębiorczości.