Dziennik Gazeta Prawana logo

Czy wartość dodatkowych świadczeń zwiększa podstawę opodatkowania

Tomasz Michalik, doradca podatkowy, partner w MDDP
Tomasz Michalik, doradca podatkowy, partner w MDDPDGP
2 września 2009

Poza właściwą ceną sprzedaży strony transakcji mogą umówić się, że nabywca przekaże sprzedawcy (usługodawcy) dodatkowe świadczenia, najczęściej pieniężne. W jaki sposób właściwie ustalać podstawę opodatkowania VAT takich transakcji?

Zasady określania podstawy opodatkowania świadczenia określa art. 29 ust. 1 ustawy o VAT.

Pozostało 86% treści
Ten artykuł przeczytasz tylko z aktywną subskrypcją Premium.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące


Możesz anulować w dowolnym momencie.
Źródło: GP
Autopromocja
381536mega.png
381439mega.png
381557mega.png
©℗

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone.

Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję.