Czy przedsiębiorstwa prywatne w zakresie, w jakim stosują prawo zamówień publicznych, muszą sporządzać coroczne sprawozdania dla prezesa Urzędu Zamówień Publicznych?
Zgodnie z art. 98 ustawy Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2007 r. nr 223, poz. 1655), zwany dalej ustawą p.z.p., zamawiający są zobowiązani sporządzić coroczne sprawozdanie o udzielonych zamówieniach. Sprawozdanie to należy sporządzić za okres od 1 stycznia do 31 grudnia 2007 r., niezależnie od roku obrachunkowego, jaki obowiązuje zamawiającego, a następnie przekazać prezesowi Urzędu Zamówień Publicznych do 31 marca 2008 r. W związku z rozporządzeniem prezesa Rady Ministrów z 10 września 2007 r. zmieniającym rozporządzenie w sprawie zakresu informacji zawartych w rocznym sprawozdaniu o udzielonych zamówieniach, jego wzoru oraz sposobu przekazywania (Dz.U. nr 175, poz. 1226), w tym roku sprawozdanie przekazuje się jedynie drogą elektroniczną za pomocą formularza umieszczonego na stronach portalu internetowego Urzędu Zamówień Publicznych.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję.
!["Ludzie uciekali jak fala tsunami". Dramatyczna relacja świadka strzelaniny w Krakowie [ROZMOWA]](https://infor-web-static.incdn.pl/dgpstatic/upload/b3dza2ltLXJ5bmt1LTM5MzExMTM0LmpwZyIsInciOjE0MDB9-c15a75d7.webp)