Wydatków na operację nie odlicza się w ramach ulgi rehabilitacyjnej

Podatki
PodatkiShutterStock
26 lutego 2014

W 2013 roku czytelnik poniósł koszty operacji biodra, która ułatwi mu poruszanie. Czy rozliczając się z fiskusem może odliczyć te wydatki w ramach ulgi rehabilitacyjnej?

Nie. Celina Młyńczyk, specjalista ds. doradztwa podatkowego PKF, wyjaśnia, że katalog wydatków, które można uznać za poniesione na cele rehabilitacyjne i odliczyć w rocznym rozliczeniu, jest zamknięty. Jest on zawarty w art. 26 ust. 7a ustawy o PIT (t.j. Dz.U. z 2012 r. poz. 361 z późn. zm.). Pozwala on odliczyć koszty zabiegów rehabilitacyjnych.

Pozostało 53% treści
Ten artykuł przeczytasz tylko z aktywną subskrypcją Premium.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące


Możesz anulować w dowolnym momencie.
Źródło: Dziennik Gazeta Prawna
Autopromocja
381536mega.png
381439mega.png
381557mega.png
©℗

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone.

Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję.