Nie będzie wolnego? Trzech Króli przed Trybunałem Konstytucyjnym

Trzech Króli w Trybunale Konstytucyjnym
Trzech Króli w Trybunale KonstytucyjnymDGP
19 stycznia 2011

2012 rok może być ostatnim, w którym święto Trzech Króli jest wolne od pracy. Firmy mogą być zobowiązane do oddawania wolnego, jeśli święto wypadnie w sobotę. Wnioski w sprawie przepisów o nowym dniu wolnym rozpatrzy Trybunał Konstytucyjny.

Podstawą skargi PKPP Lewiatan do Trybunału Konstytucyjnego jest brak porozumienia rządu i Stolicy Apostolskiej w sprawie wprowadzenia w Polsce kolejnego święta wolnego od pracy. Art. 9 pkt. 2 konkordatu wyraźnie wskazuje, że w takim przypadku jest ono konieczne.

Pozostało 88% treści
Ten artykuł przeczytasz tylko z aktywną subskrypcją Premium.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące


Możesz anulować w dowolnym momencie.
Źródło: Dziennik Gazeta Prawna
Autopromocja
381536mega.png
381439mega.png
381557mega.png
©℗

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone.

Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję.