Fakt przejęcia samodzielnej lub wspólnej kontroli nad istniejącą spółką niekiedy trzeba zgłaszać do UOKiK nawet wtedy, gdy jej obrót osiągnięty w ostatnich dwóch latach w Polsce nie przekracza 10 mln euro. W jakich sytuacjach może mieć to miejsce?
Nieosiągnięcie przez spółkę przejmowaną 10 mln euro obrotu na terenie Polski w żadnym z ostatnich dwóch lat co do zasady wyłącza transakcję spod badania przez prezesa UOKiK na podstawie art. 14 pkt. 1 ustawy o ochronie konkurencji i konsumentów.
Autopromocja
Pozostało 83% treści
Ten artykuł przeczytasz tylko z aktywną subskrypcją Premium.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Pozostało 83% treści
Ten artykuł przeczytasz tylko z aktywną subskrypcją Premium.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Źródło: Dziennik Gazeta Prawna
©℗
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję.
