Prawo jazdy: resort wymaga od kursantów więcej niż ustawodawca

Prawo jazdy
Jeżeli ośrodek szkolenia kierowców nie otrzyma numeru identyfikującego i nie uzyska na jego podstawie dostępu do informacji zawartych w systemie teleinformatycznym starosty, to podjęcie nauki w ośrodku szkolenia kierowców stanie się niemożliweShutterStock
26 marca 2014

Czy profil kandydata na kierowcę (PKK), który musi wyrobić każdy chętny na prawo jazdy, wprowadzono zgodnie z prawem? Są co do tego wątpliwości.

Warunki rozpoczęcia szkolenia na prawo jazdy zostały określone w ustawie o kierujących pojazdami (Dz.U. z 2011 r. nr 30, poz. 151). Zgodnie z art. 20 oraz 21 tej ustawy wymagania dla przyszłych kierowców sprowadzają się do:

Pozostało 93% treści
Ten artykuł przeczytasz tylko z aktywną subskrypcją Premium.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące


Możesz anulować w dowolnym momencie.
Źródło: Dziennik Gazeta Prawna
Autopromocja
381536mega.png
381439mega.png
381557mega.png
©℗

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone.

Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję.