Kiedy dokumentować transakcje z podmiotami powiązanymi

dr Janusz Marciniuk, doradca podatkowy Marciniuk i Wspólnicy
dr Janusz Marciniuk, doradca podatkowy Marciniuk i WspólnicyDGP
26 stycznia 2010

Podmioty zawierające transakcje z podmiotami powiązanymi są zobowiązane do sporządzania dokumentacji podatkowych takich transakcji. W jakich sytuacjach transakcje z zagranicznym zakładem podlegają obowiązkowi dokumentacyjnemu?

Transakcje zawierane przez zagranicznych przedsiębiorców z zagranicznym zakładem zlokalizowanym w Polsce podlegają obowiązkowi dokumentacyjnemu, w przypadku gdy wartość tych transakcji przekracza progi kwotowe określone w art. 9a ust. 2 ustawy o CIT.

Pozostało 63% treści
Ten artykuł przeczytasz tylko z aktywną subskrypcją Premium.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące


Możesz anulować w dowolnym momencie.
Źródło: Dziennik Gazeta Prawna
Autopromocja
381536mega.png
381439mega.png
381557mega.png
©℗

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone.

Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję.