Czy prowadzenie książki kontroli jest obligatoryjne

 Niedawno założyłem działalność gospodarczą, prowadzę sklep internetowy. W mojej firmie nie prowadzono dotychczas kontroli i zastanawiam się, czy mimo to już teraz powinienem mieć książkę kontroli? Słyszałem o niej, ale nie wiem, w jakiej formie należy ją prowadzić i co powinienem do niej wpisywać.

Obowiązek prowadzenia książki kontroli spoczywa na każdym przedsiębiorcy. Ten ustawowy wymóg zapisany jest obecnie w art. 57 ust. 1 ustawy – Prawo przedsiębiorców.

Pozostało 95% treści
Ten artykuł przeczytasz tylko z aktywną subskrypcją Premium.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące


Możesz anulować w dowolnym momencie.
Źródło: Dziennik Gazeta Prawna
Autopromocja
381536mega.png
381439mega.png
381557mega.png
©℗

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone.

Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję.