DANE OSOBOWE - Wypisanie się z serwisu społecznościowego, a nawet usunięcie w nim konta nie musi oznaczać, że znikną z niego dane użytkownika. Portal ma prawo przechowywać takie informacje nawet przez kilka lat. W przypadku wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania danych administrator powinien zaprzestać ich wykorzystywania
Czy serwis może przetrzymywać dane
Wykasowałem swój profil ze znanego portalu społecznościowego. Ostatnio dowiedziałem się jednak, że prawdopodobnie w dalszym ciągu dysponuje on moimi danymi osobowymi i może je wykorzystywać. Czy jest to dopuszczalne?
Autopromocja
Pozostało 87% treści
Ten artykuł przeczytasz tylko z aktywną subskrypcją Premium.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Pozostało 87% treści
Ten artykuł przeczytasz tylko z aktywną subskrypcją Premium.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Źródło: Dziennik Gazeta Prawna
©℗
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję.
