Pracodawca nie może zlecać pracownikom pracy w święta w nadgodzinach ze względu na swoje szczególne potrzeby, jeżeli z kodeksu pracy nie wynika, że praca w święto w danej firmie jest dopuszczalna.
Pracodawca zapowiedział, że ze względu na konieczność sporządzenia bilansu i sprawozdania rocznego będę musiała przyjść do pracy w drugi dzień świąt. Czy jest to zgodne z przepisami? Nie pracuję przy pracy zmianowej w ruchu ciągłym i nasz zakład pracy nie prowadzi działalności wymienionej w art. 15110 kodeksu pracy - pisze pani Grażyna z Malborka.
Autopromocja
Pozostało 76% treści
Ten artykuł przeczytasz tylko z aktywną subskrypcją Premium.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Pozostało 76% treści
Ten artykuł przeczytasz tylko z aktywną subskrypcją Premium.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Źródło: GP
©℗
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję.