Czy stosowanie zwolnień z VAT na nowych zasadach jest proste

Jerzy Martini, doradca podatkowy, Baker & McKenzie
Jerzy Martini, doradca podatkowy, Baker & McKenzieDGP
28 stycznia 2011

Zgodnie z dyrektywą VAT państwa członkowskie zobowiązane są do takiego uregulowania zakresu zwolnień, aby ich stosowanie było proste i prawidłowe. Czy Polska przestrzega tej zasady?

Przyglądając się nowym przepisom dotyczącym zwolnień, należałoby dojść do wniosku, że krajowe przepisy naruszają zasady określone w art. 131 dyrektywy. Stosowanie nowych przepisów dotyczących zwolnień nie jest proste.

Pozostało 33% treści
Ten artykuł przeczytasz tylko z aktywną subskrypcją Premium.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące


Możesz anulować w dowolnym momencie.
Źródło: Dziennik Gazeta Prawna
Autopromocja
381536mega.png
381439mega.png
381557mega.png
©℗

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone.

Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję.