Do nabycia nieruchomości samorządowej w przetargu wystarczy jeden oferent

przetarg
przetargShutterStock
25 czerwca 2024

Nasza spółka przystąpiła do przetargu ustnego na nabycie nieruchomości od gminy. Problem w tym, że – według informacji z urzędu – będziemy jedynym uczestnikiem przetargu. Czy w takiej sytuacji gmina może go odwołać? Wnieśliśmy już wadium.

Przetarg, zgodnie z art. 40 ustawy o gospodarce nieruchomościami (dalej: u.g.n.), przeprowadza się w formie przetargu:

Pozostało 96% treści
Ten artykuł przeczytasz tylko z aktywną subskrypcją Premium.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące


Możesz anulować w dowolnym momencie.
Źródło: Dziennik Gazeta Prawna
Autopromocja
381536mega.png
381439mega.png
381557mega.png
©℗

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone.

Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję.