Na początku lutego 2016 r. złożyłem wniosek o wydanie interpretacji indywidualnej, jednak przez najbliższe pół roku będę przebywał za granicą. Czy mogę zażądać, aby interpretacja (oraz ewentualna korespondencja związana z jej wydaniem) była kierowana na wskazany przeze mnie adres zagraniczny?
W sprawach dotyczących interpretacji stosuje się odpowiednio m.in. przepisy rozdziału 5 działu IV ordynacji podatkowej (zob. art. 14h ordynacji podatkowej), a więc przepisy o doręczaniu pism. Zostały one z początkiem 2016 r. istotnie znowelizowane.
Autopromocja
Pozostało 94% treści
Ten artykuł przeczytasz tylko z aktywną subskrypcją Premium.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Pozostało 94% treści
Ten artykuł przeczytasz tylko z aktywną subskrypcją Premium.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Źródło: Dziennik Gazeta Prawna
©℗
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję.