TRZY PYTANIA DO... Anny Misiak, doradcy podatkowego w MDDP Doradztwo Podatkowe - W jakich wypadkach samozatrudniony ma prawo odliczyć od podatku ulgę prorodzinną?
- Zgodnie z ustawą o podatku dochodowym od osób fizycznych, podatnik ma prawo odliczyć ulgę na dzieci od podatku obliczonego zgodnie z art. 27 tej ustawy, czyli według skali podatkowej. Aby skorzystać z ulgi prorodzinnej, trzeba uzyskiwać dochody, które podlegają opodatkowaniu według stawek progresywnych.
Autopromocja
Pozostało 69% treści
Ten artykuł przeczytasz tylko z aktywną subskrypcją Premium.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Pozostało 69% treści
Ten artykuł przeczytasz tylko z aktywną subskrypcją Premium.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Źródło: GP
©℗
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję.
