Biuro rachunkowe jako działalność nierejestrowana. Czy to dopuszczalne?

biznes, laptop, firma
Na podstawie art. 5 ust. 1 prawa przedsiębiorców osoba fizyczna może prowadzić działalność nierejestrowaną, która nie wymaga rejestracji w Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności GospodarczejShutterStock
21 marca 2020

Przez wiele lat pracowałam jako etatowa główna księgowa w spółkach kapitałowych, które miały obowiązek prowadzenia ksiąg rachunkowych. Teraz zamierzam otworzyć własne biuro rachunkowe, które będzie świadczyło usługi prowadzenia ksiąg rachunkowych. Czy świadcząc tego rodzaju usługi, muszę mieć odpowiednie uprawnienia, czy wystarczy moje dotychczasowe doświadczenie? Czy usługi te mogę wykonywać w ramach działalności nierejestrowanej?

Pozostało 88% treści
Ten artykuł przeczytasz tylko z aktywną subskrypcją Premium.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące


Możesz anulować w dowolnym momencie.
Źródło: Dziennik Gazeta Prawna
Autopromocja
381536mega.png
381439mega.png
381557mega.png
©℗

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone.

Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję.