Kiedy zwrot kosztów dojazdu członka rady nadzorczej jest zwolniony z PIT?

pieniądze
Uzasadniając tamten wyrok, sędzia Agnieszka Baran dodała, że art. 16 ust. 1 pkt 38a ustawy o CIT pomija to, czy wydatek stanowi dla członka rady nadzorczej realne przysporzenie, czy jest jedynie zwrotem podniesionych wydatków.ShutterStock
23 maja 2019

Zwrot kosztów dojazdu prywatnym samochodem osobowym członka rady nadzorczej z miejscowości zamieszkania do siedziby spółki jest zwolniony z podatku dochodowego – potwierdził WSA w Warszawie.

Pozostało 94% treści
Ten artykuł przeczytasz tylko z aktywną subskrypcją Premium.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące


Możesz anulować w dowolnym momencie.
Źródło: Dziennik Gazeta Prawna
Autopromocja
381536mega.png
381439mega.png
381557mega.png
©℗

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone.

Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję.