Od pola do widelca: Jak certyfikaty wzmacniają zaufanie do producentów żywności [PODCAST] Na które certyfikaty, przyznawane żywności, warto zwracać uwagę? Kto i na jakich zasadach je przyznaje? Co oznacza w praktyce "ekologiczna żywność"? 27 kwietnia 2021, 07:30 „Wyprodukowano bez stosowania GMO” lub "Bez GMO". Kiedy stosować te znaki graficzne 4 stycznia 2020, 17:30 Producenci informujący, że żywność nie jest modyfikowana genetycznie, będą musieli spełnić ustawowe wymagania 1 października 2019, 10:50 Żywność droższa, ale zdrowsza 7 listopada 2018, 08:07 Strefy GMO dopuszczalne, ale warunki (bardzo) zaporowe 15 maja 2018, 07:54 Sejm znowelizował ustawę o GMO Zwiększyć bezpieczeństwa zdrowia ludzi i środowiska przez wprowadzenie mechanizmów umożliwiających skuteczną kontrolę i ewentualne ograniczanie... 8 lutego 2018, 11:36 Masło, ser, mięso czy jajka z adnotacją o GMO 6 lutego 2018, 07:24 Ludzie przestali ufać nauce. Jak to możliwe w dobie lotów w kosmos i terapii genowych? 26 grudnia 2017, 19:45 Zapisz się na newsletter Zgłoś błąd na stronie