Czy oboje małżonkowie zatrudnieni w tej samej jednostce budżetowej mogą korzystać ze świadczeń z ZFŚS? Czy dopłata do wypoczynku dziecka przysługuje tylko jednemu z nich? Wyjaśniamy, co wynika z przepisów i regulaminów oraz dlaczego kluczowe znaczenie ma tzw. kryterium socjalne.
Skrót artykułu
Kto może korzystać ze świadczeń z ZFŚS?
Zgodnie z art. 2 ust. 5 ustawy o zakładowym funduszu świadczeń socjalnych, do grona osób uprawnionych do korzystania ze świadczeń należą:
Autopromocja
Pozostało 99% treści
Ten artykuł przeczytasz tylko z aktywną subskrypcją Premium.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Pozostało 99% treści
Ten artykuł przeczytasz tylko z aktywną subskrypcją Premium.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Teraz z Płatnościami powtarzalnymi BLIK
zyskasz dostęp do wszystkich treści
za 29 zł / miesiąc przez 3 miesiące
Możesz anulować w dowolnym momencie.
Źródło: GazetaPrawna.pl / Dziennik Gazeta Prawna
©℗
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone.
Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję.