- wprowadzanie danych do baz komputerowych (tworzenie komputerowych baz danych),
- obserwacja wskaźników na ekranie monitora lub pulpitu sterowniczego,
- wykonywanie tej samej czynności w procesach przygotowywania do badania, analizy i rejestracji próbek,
- sortowanie warzyw i owoców,
- stemplowanie i sortowanie kopert,
- montowanie elementów maszyn,
- pakowanie produktów żywnościowych i przemysłowych,
- porcjowanie mięsa,
- filetowanie ryb,
- układanie towarów na półkach,
- praca ochroniarska polegająca na obserwacji monitorów lub wykonywaniu stale takiego samego obchodu,
- jednostajne mycie lub polerowanie powierzchni w trakcie prac sprzątających,
- wielkoseryjne prace montażowe,
- obsługa taśmy produkcyjnej,
- prace korektorskie,
- prace konserwatorskie w postaci ciągłego czyszczenia powierzchni i następnie malowania takim samymi substancjami.
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję
Reklama
Reklama