statystyki

Szef kuchni to człowiek orkiestra: Gotuje, zarządza i świetnie prezentuje się w mediach

autor: Barbara Sowa16.08.2013, 10:45; Aktualizacja: 16.08.2013, 10:45
W knajpach autorskich szefa kuchni hołubi się jak króla, bo to on wabi klienta.

W knajpach autorskich szefa kuchni hołubi się jak króla, bo to on wabi klienta.źródło: ShutterStock

Szef kuchni to człowiek orkiestra – gotuje, zarządza, promuje. A przed kamerami telewizyjnymi ma się prezentować jak konfitura gruszkowa przy foie gras.

Żeby ludziom w restauracji wystarczył żur w chlebie i ława pod strzechą, muszą być naprawdę głodni. Taka restauracja nie doczeka się jednak recenzji w popularnej rubryce kulinarnej (chyba że w formie ostrzeżenia). By zapełnić salę, lokal musi mieć szefa. Kuchni. I nie może być to osoba anonimowa.


Pozostało 94% tekstu

Prenumerata wydania cyfrowego

Dziennika Gazety Prawnej
7,90 zł
cena za dwa dostępy
na pierwszy miesiąc,
kolejny miesiąc tylko 79 zł
Oferta autoodnawialna
KUPUJĘ

Pojedyncze wydanie cyfrowe

Dziennika Gazety Prawnej
4,92 zł
Płać:
KUPUJĘ
Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy INFOR Biznes. Kup licencję

Reklama

Twój komentarz

Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.

Widzisz naruszenie regulaminu? Zgłoś je!

Galerie