Od Kameralnej po wielkie eventy - historia rodzinnej pasji

Wszystko zaczęło się od miejsc kultowych dla ówczesnej Warszawy – Restauracji Kameralnej, skupiającej artystyczną bohemę oraz Klubu Dyplomatycznego w Jabłonnie. To tam Jan Melon stawiał fundamenty pod firmę, która z czasem na stałe wpisała się w kulinarny krajobraz stolicy. Dziś firma Melon Catering prowadzona jest przez już drugie pokolenie, które z dumą kontynuuje rodzinną tradycję, łącząc dekady doświadczeń z nowoczesnym podejściem do sztuki kulinarnej i organizacji imprez. Przekazywana z pokolenia na pokolenie wiedza i pasja stanowią fundament, na którym opiera się cała filozofia firmy.

35 lat Pasji i Smaku – historia Melon Catering
ikona lupy />
35 lat Pasji i Smaku – historia Melon Catering / Materiały prasowe

Wartości rodzinne -siła marki Melon Catering

Sekret sukcesu Melon Catering tkwi w połączeniu tradycji z nowoczesnością i wierności wartościom rodzinnym. W firmach rodzinnych, takich jak Melon Catering, to właśnie wartości takie jak zaufanie, odpowiedzialność, długoterminowe myślenie i osobiste zaangażowanie właścicieli stanowią o ich przewadze konkurencyjnej. To nie tylko biznes, ale dziedzictwo, które pielęgnuje się z największą starannością. Klienci, wybierając Melon Catering, wybierają markę, za którą stoi konkretna rodzina, gwarantująca najwyższą jakość i niezawodność.

catering, eventy, pasja
ikona lupy />
35 lat Pasji i Smaku – historia Melon Catering / fot. materiały prasowe

Melon Catering w centrum najważniejszych wydarzeń

  • Przez trzy i pół dekady firma uczestniczyła w setkach prestiżowych realizacji. Do najważniejszych należą:25 lat współpracy z “Paszportami Polityki”
  • Współpraca z Kancelarią Prezydenta od początku lat 90.
  • Forum Ekonomiczne w Krynicy 2023
  • 20-letnia współpraca z Polską Wytwórnią Papierów Wartościowych
  • wieloletnia współpraca z Giełdą Papierów Wartościowych
  • współpraca z Ratuszem Warszawy od objęcia Urzędu przez Stanisława Wyganowskiego

Największe wydarzenia w liczbach:

  • konferencja w Sopocie dla 8500 osób
  • piknik w Warszawie dla 6000 osób
  • kolacja serwowana dla 3000 osób

Melon w liczbach:

  • ponad 90 000 obsłużonych gości w ciągu roku
catering, pasja, eventy
ikona lupy />
35 lat Pasji i Smaku – historia Melon Catering / fot. materiały prasowe

Doświadczenie, które gwarantuje sukces

Kluczem do sukcesu firmy jest nie tylko wyśmienita kuchnia, ale również perfekcyjna organizacja i profesjonalny zespół. Od pierwszego kontaktu z działem sprzedaży, przez logistykę i transport, aż po nienaganną obsługę kelnerską – na każdym etapie widać dbałość o najmniejszy detal. Firma kieruje się zasadą wsłuchiwania się w potrzeby klienta, dążąc do doskonałości w każdej realizacji.

35 lat Pasji i Smaku – historia Melon Catering
ikona lupy />
35 lat Pasji i Smaku – historia Melon Catering / Materiały prasowe

35 lat pasji, smaku i profesjonalizmu

Zbliżające się 35-lecie działalności to dowód na to, że Melon Catering jest nie tylko firmą z historią, ale przede wszystkim niezawodnym i godnym zaufania partnerem, gotowym sprostać każdemu wyzwaniu. To marka, która przez lata budowała swoją renomę na solidnych fundamentach pasji, smaku i profesjonalizmu – i dziś jest synonimem cateringu na najwyższym poziomie.