Żywność nie jest źródłem transmisji koronawirusa. GIS przekazuje naukowe wyjaśnienia

14.03.2020, 08:10; Aktualizacja: 14.03.2020, 15:33
Nowy koronawirus przenosi się bezpośrednio – poprzez kontakt z wydzielinami zainfekowanej osoby (droga kropelkowa, ale również kał i mocz)

Nowy koronawirus przenosi się bezpośrednio – poprzez kontakt z wydzielinami zainfekowanej osoby (droga kropelkowa, ale również kał i mocz)źródło: ShutterStock

Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) przekazał, że zgodnie z aktualną wiedzą nie ma dowodów na to, by żywność mogła być źródłem lub pośrednim ogniwem transmisji wirusa SARS COV-2 – podał Główny Inspektorat Sanitarny.

wróć do artykułu

Redakcja gazetaprawna.pl
Źródło:PAP
Polub Gazetaprawna.pl

Reklama

Komentarze (2)

  • Zorro 20(2020-04-30 18:09) Zgłoś naruszenie 10

    Dlaczego handel nie stosuje bezdotykowych podajników bułek i pieczywa ? Bo według GIS-u te oplute i "wymacane" bułki to samo zdrowie! Smacznego!

    Odpowiedz
  • Jarosław(2020-04-11 13:27) Zgłoś naruszenie 20

    GIS też kazał wkładać lód do majtek. Takie ma naukowe rady

    Odpowiedz

Twój komentarz

Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.

Widzisz naruszenie regulaminu? Zgłoś je!

Galerie