« Powrót do artykułu

Czytajmy etykiety na opakowaniach produktów spożywczych

W ostatnią niedzielę przespacerowałam się między straganami jarmarku wielkanocnego – opowiada pani Barbara. – Obok palm, pisanek i koszyczków dominowały stragany ze zdrową, ekologiczną, tradycyjną żywnością. Były i jaja od szczęśliwej kury, i smalec babci Zosi, i ogórki prosto z beczki. Sernik był domowy, kiełbasa wiejska, kaszanka dziadunia... długo by wymieniać, znamy to wszyscy dokładnie. Jednak ten spacer – dodam, że nic nie kupiłam – skłonił mnie do refleksji. Czy ktoś nad tym panuje? Czy ktoś kontroluje, czy żywność sprzedawana w ten sposób jest rzeczywiście zdrowa i ekologiczna – zastanawia się czytelniczka.

Żywność ekologiczna

żródło: ShutterStock

Obok palm, pisanek i koszyczków dominowały stragany ze zdrową, ekologiczną, tradycyjną żywnością.

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu tylko za zgodą wydawcy INFOR Biznes. Kup licencję
statystyki

Twój komentarz

Zanim dodasz komentarz - zapoznaj się z zasadami komentowania artykułów.

Widzisz naruszenie regulaminu? Zgłoś je!