zaloguj się do e-DGP
Logo Forum




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2004, o 23:00 
Jak liczyć zasiłek chorobowy dla osoby będacej w ciąży gdy miesiąc ma 31 dni np. maj. Wynagrodzenie brutto pracownika wynosi 1400 zł. Czy ma to wyglądać w następujący sposób:
1400 x 18,71% = 261,94 zł. 1400 - 261,94 = 1138,06 zł. 1138,06 : 30 = 37,94 zł.
37,94 x 31 dni w maju = 1176,14 zł - jest to zasiłek brutto od którego trzeba potrącić podatek. A może trzeba to zrobić tak: 37,94 zł x 30 dni = 1138,20 zł.
Mój problem polega na tym, że nie wiem czy dzienny zasiłek w miesiącu maju trzeba pomnożyć przez 30 dni czy przez 31 dni.


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2004, o 23:00 
Bardzo dobrze policzyłeś.Wszystko jest poprawnie wyliczone, tylko nie sprawdzałam rachunkowo. Tak, należy wypłacić za 31 dni w maju.Zawsze dzieli sie na 30 a mnoży przez ilość dni w miesiącu.


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2004, o 23:00 
dzięki


Góra
  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group  
Design By Poker Bandits  
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL